desdosona (desdosona) wrote,
desdosona
desdosona

Informacions diverses

Som lo que sembrem, Iniciativa legislativa popular per una Catalunya lliure de transgènics]

Neix la Plataforma Som lo que Sembrem, encarregada d'impulsar una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per una agricultura i una alimentació sense transgènics.
Entre el 26 de novembre i el 4 de desembre, es realitzaran diverses convocatòries arreu del territori català per impulsar-la.  En concret n'hi haurà a Girona, La Pobla de Segur, UAB, Manresa, Barcelona ciutat, Lleida, Valls i en principi, Mora d'Ebre, per abarcar diferents àmbits territorials de Catalunya . El dia i lloc concret es pot consultar aquí:
La campanya de solidaritat amb Josep Pàmies s'integra en aquest nou esforç per la nostra terra i els nostres aliments.
Més info: somloquesembrem.org

[2. Dia internacional contra les violències de Gènere, 25 de novembre]
Aquest cap de setmana hi haurà diverses activitats sobre el tema. Els dies 23 i 24 de novembre hi haurà
a Barcelona, el III Fòrum contra les violències de gènere, organitzat per la Plataforma unitària contra les violències de gènere. Serà un espai de participació, reflexió i aprenentatge. Un espai per "trencar el silenci" a través de la participació activa de totes les persones assistents.
El dia 25 de novembre a les 18, hi haurà una concentració a Plaça Sant Jaume amb el lema:
“Les violències ens aïllen, enllacem-nos”
Simultàniament tindrà lloc la Ruta Catalunya, una mobilització simbòlica que vol fer visible la situació de les dones de Colòmbia que pateixen els efectes del conflicte armat: desplaçament forçós, violència sexual, amenaces i assassinats. Organitzada per la Plataforma Catalana de suport a La Ruta Pacífica de Mujeres, la mobilització s'iniciarà, des de diferents localitats de Catalunya ,concretament Reus, Olot, Sant Boi del Llobregat i Vilanova i la Geltrú, fins a culminar a plaça Sant Jaume per ser part de l'acte unitari de les 18h.

[3. Set detinguts en les manifestacions antifeixistes, per la mort de Carlos]
Des que el passat diumenge un militar fora de servei i d'ideologia nazi, va matar d'una ganivetada el jove de 16 anys Carlos a Madrid, les mostres de suport i indignació arreu dels països catalans, han estat nombroses, amb concentracions i manifestacions en un bon nombre de poblacions.
D'elles la manifestació de dissabte 17 a Barcelona, que agrupà un miler de persones, va acabar amb fortes càrregues de la policia als manifestants i 7 persones detingudes. A hores d'ara, encara no s'ha confirmat el seu alliberament.
Aquesta mateixa setmana s'ha presentat un portal d'informació antifeixista a Barcelona: nodo50.org/rosadefoc
Finalment, també comentar que es preparen noves mobilitzacions el proper dissabte, davant de la prevista conferència d'un lider del Kukuxklan a Barcelona.

[4. Gira per Catalunya de l'exposició sobre la Revolució Llibertària]
Es tracta d'una exposició itinerant realitzada per la CGT amb motiu del 70 aniversari del 19 de juliol de 1936. Després de més d'un any en el qual ha passat per nombroses ciutats de tot l'Estat espanyol, ara arriba a diverses ciutats de Catalunya. L'exposició comença avui dilluns a Barcelona i culmina el 30 de març a Girona, després d'haver passat per Sant Boi de Llobregat, Reus, Tarragona, Rubí, Manresa, Sallent, Berga, Cornellà, Granollers, Terrassa, Vilanova i la Geltrú, Perpinyà i Girona.

Més info: kaosenlared.net

[5. VIIè Memorial Octavi Pellissa "L'energia nuclear i les seves alternatives]

Aquesta jornada, organitzada pel CTD, serà el divendres 24 de novembre per la tarda i el dissabte 25 de novembre pel matí. Tot serà a la UPF de la Rambla a Barcelona. La primera sessió serà sobre l'esgotament del petroli barat i la situació energètica global, amb una conferència inicial de Mariano Marzo; la segona sessió sobre l'energia nuclear i la 3a sobre les alternatives, quines són bones i quines són falses alternatives.

Més info: cetede.org

[6. Moratòria a l'aplicació estricta de la normativa anti-bicicletes a Barcelona]
Amics de la Bici  ha pactat una moratòria en articles molt polèmics com els dels aparcaments, i els de no circular per les aceres. se seguirà aplicant la normativa als cotxes que avancin a bicis sense extremar les precaucions. Es tracta d'una moratòria d'1 any, que podria culminar amb reformes a la normativa que es va començar a aplicar el passat més de novembre.
Es pot consultar el pacte al detall aquí 
Més info: barcelona.indymedia.org

[7. 1es Jornades de Sobirania alimentària a Ripollet]
Amb el lema “La Crisi del Model Alimentari: de la Sobirania Alimentària al Consum Responsable” es celebraran del 24 de Novembre del 2007 De 10:00h a 13:30h al Centre Cultural de Ripollet. La Trobada està organitzada per Eva, “Educació viva autogestionària”
. Es presentaran entre d'altres la Campanya contra els supermercats, la cooperativa agroecològica Kosturika i la cooperativa de consum el cabàs de Santa Coloma de Gramenet, així com Cifaes: Centre d'investigació en activitats econòmiques sostenibles.

Més info: Barcelona.indymedia.org

[8. Seminari: Economia de les drogues il·lícites, escenaris de conflicte i drets humans]
Es durà a terme del 22 al 24 de novembre a la Fundació Cidob. Aquesta trobada pretén avançar en la reflexió sobre l'economia de les drogues il·lícites i el crim transnacional, la seva evolució i les diferents propostes alternatives al prohibicionisme amb l'objectiu de sensibilitzar a la societat, procurar l'elaboració de polítiques públiques millors i més eficaces a fi de contribuir a la promoció de la pau i els drets humans. Organitzat per la Fundació Cidob, el col·lectiu Maloka i el Transnational Institute d'Amsterdam.

Més info: colectivomaloka.org

[9. Avui dilluns, concentracions de suport davant dels ajuntaments dels Països Catalans]
Davant del judici fixat el 20-N al tribunal d'excepció de Madrid, contra els 2 primers encausats per cremar fotografies reials, Jaume Roura i Enric Stern; Alerta Solidària, ha fet una crida pública, oberta a tota la societat catalana, a autoorganitzar-se i realitzar concentracions de solidaritat el dia abans, el dia 19 de novembre, davant dels diferents ajuntaments dels Països Catalans.
Estan confirmades: Girona, Barcelona, Lleida, Tarragona, Reus, Sabadell, Terrassa, Vic, Mataró, Vilafranca del Penedès, Sant Celoni i Sant Quirze del Vallès.
També s'han muntat autobusos solidaris cap a Madrid

Més info: llibertat.cat

[10. Noticies Breus]

- Divendres 23 de novembre, XIV aniversari de l'Ateneu X a Vilafranca del penedés.

- La Plataforma cívica per la reducció dels residus denuncia les polítiques de l'administració.

- Dimecres 21, primera trobada de vdevivienda Terrassa, dies després del desallotjament del CSO Les oblidades.

- Presenten el vídeo de l'acció per aturar les màquines al Pla Caufec, del passat 6 d'octubre.

- L'oblidat gest dels rebels” documental del 10é aniversari del Casal la Turba de Valls


[11. Webs amb més informacions]

Darrer contrainfos, darrer info usurpa,
Http://www.setmanaridirecta.info, http://www.laccent.cat, Http://barcelona.indymedia.org, Http://valencia.indymedia.org, Http://alacant.indymedia.org, Http://laplana.indymedia.org, Http://www.elsud.org, Http://www.suportponent.net, Http://www.nodo50.org/alestrinx, Http://www.pobleviu.cat, Http://www.llibertat.cat, Http://www.lavanc.com, Http://www.araisempre.cat, Http://www.catnord.catHttp://www.kaosenlared.net, Http://www.liberinfo.netSubscribe

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 1 comment