desdosona (desdosona) wrote,
desdosona
desdosona

Acció de suport a Núria Pòrtulas

  


Email: estudiantsupf (nospam) gmail.com

ACCIÓ DE SUPORT A LA NÚRIA PÒRTULAS A LA UPF

Aquest migdia, davant la presència del diputat al congrés espanyol i vicepresident d'Iniciativa per Catalunya – Verds, el Sr. Joan Herrera, un grup d'estudiants han protestat per la detenció i empresonament de la Núria Pòrtulas i han exigit el posicionament d'ICV davant aquest fet.
La resposta del Sr. Joan Herrera i dels organitzadors de l'acte ha estat, en tot moment reaccionària i demagògica, demanant una llibertat d'expressió que ells neguen amb contundència mitjançant la criminalització i la repressió cap als moviments socials.
Alhora que s'ha denunciat l'empresonament de la Núria i el no posicionament de ICV respecte un assumpte dels quals en són els responsables polítics, es rebutja la presència del Sr. Joan Herrera a la universitat pública en un acte amb plena intenció partidista i electoral.

Núria lliure!
Lliures totes!

Estudiants de la Univesitat Pompeu Fabra

Clica la imatge per una versió més gran

Nuria_lliure.jpg
Manifest repartit de suport a Núria Pòrtulas

Malgrat el silenci dels comandaments policials i dels seus responsables polítics, hem sabut de la detenció primer i empresonament després de la Núria Pórtulas, companya nostra de Sarrià de Ter, per una falsa imputació de pertinença a organització terrorista, preparada i executada per l'Àrea Central d'Informació dels Mossos d'Esquadra dependents d'Iniciativa per Catalunya Verds - Esquerra Unida i Alternativa.
Ho hem sabut per la bestialitat de la seva detenció, per la brutalitat amb què va ser escorcollat tant el domicili de la Núria, a Can Rusc, com el dels seus pares a Sarrià de Ter i per la contundent ocupació militar a què van sotmetre la zona desenes de furgons de la policia el 7 de febrer de 2007. Uns escorcolls que buscaven, com en tants altres muntatges policials, armes i explosius amb què realitzar imaginats atemptats i que van acabar amb la intervenció de mera propaganda de caràcter polític i documents personals dels pisos escorcollats.
La policia es basa en dos fets: en la relació de la Núria amb Juan Sorroche i en una llibreta que li va ser presa setmanes abans a la Núria quan tornava d'una manifestació, juntament amb pòsters i fulls volants amb propaganda d'ideologia
anarquista. Res d'això pot servir per justificar ni la imputació de terrorisme cap a la Núria ni la seva detenció, i no tolerarem que es criminalitzi ni la solidaritat amb les persones preses ni tampoc cap tipus de plantejament ideològic. La persecució política dels Mossos d'Esquadra cap a la gent que lluita és un fet.
Finalment hem sabut també que l'Audiència Nacional ha empresonat preventivament la Núria, assumint les falsedats escrites pels cossos policials, i que resta a l'espera del resultat de les "investigacions" de la policia. Així en una guerra preventiva a petita escala, primer es deté i després s'investiga. Convençudes que la imputació de terrorisme de la Núria no és més que un nou muntatge policial dels Mossos d'Esquadra, i demostrant la nostra solidaritat a la nostra companya,

EXIGIM:
- A l'Audiència Nacional, la immediata llibertat de la Núria Pòrtulas i l'arxiu d'aquesta investigació.
- Al Departament d'Interior, el reconeixement de la innocència de la Núria, el tancament del muntatge policial la fi de la criminalització de la gent combativa i la solidaritat amb les preses, i la dimissió dels responsables d'aquesta política.
Mira també:
http://www.elsud.org/nuri
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments