?

Log in

No account? Create an account
desdosona
desdosona
...:..::..:: .........:: :.:::: .: :.::.:: . ......:::..:::... .:..::.
November 2007
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

desdosona [userpic]
Actes 1 de Maig a Cotxeres, Sants (Barcelona) - CNT

Actes 1 de Maig a Cotxeres - CNT  
 

"PER L'AUTOGESTIÓ DE LES NOSTRES VIDES: DESFEM-NOS DELS INTERMEDIARIS"
Clica la imatge per una versió més gran

Cartel CNT - Autogestión.jpg

Clica la imatge per una versió més gran

cartell.JPG

Salta’t els intermediaris: ¡Autogestió ara!

Des que al 1886 l’Estat assassinà a cinc obrers anarquistes després d’unes manifestacions reivindicatives dutes a terme l’1 de Maig, poques coses han canviat. Sí, la societat ha modificat el seu nivell tecnològic, morfològic i comunicatiu; l’ètica social i política ha estès la democràcia occidental i els seus valors, suposant, segons les seves premisses, l’elevació del status i del nivell de vida (a través del consum massiu) de la majoria dels/les ciutadans/es.
Però la realitat més propera desmenteix aquesta idealització. La mecanització i la reducció de costos en personal es dispara a través de les deslocalitzacions d’empreses, de les diverses reformes laborals o de les hores extres obligatòries (i moltes no remunerades), en pro d’un suposat creixement econòmic que no beneficia sinó que més aviat arruïna a milers de famílies y els seus entorns; la sinistralitat laboral acaba amb la vida de més persones que el terrorisme; les malalties laborals cròniques, moltes invisibles als nostres ulls, afecten a més del 70% de la població. Només uns pocs poden eludir el problema de l’habitatge, així com l’enverinament dels aliments o el deteriorament paulatí dels serveis públics (ensenyament, sanitat, atur, jubilació).
Aquesta oligarquia, la que no pateix sinó que ens sotmet a aquesta esclavitud, mediatitza les nostres vides, situant-se com a gestora i intermediària, regulant les nostres relacions i necessitats: parlem de polítics, buròcrates, empresaris, jutges, sindicats grocs, etc. La seva avantatjosa posició en l’escala social assegura el seu benestar y privilegis que, per a mantenir-se, necessita de l’especulació, la submissió i la misèria que ens deixen, garantida mitjançant la manipulació dels mass media i la llei.
Des de CNT, l’objectiu és ben clar: acabar amb l’organització vertical dels individus, els seus conseqüents abusos de poder y, així, autogestionar les nostres vides.
Entenem com a autogestió totes les opcions d’auto-organitació social i comunitària on les persones mateixes, ja sigui a nivell sindical, cooperatiu, rural, de jubilats, marginats i de qualsevol altre sector social, prenen les decisions que resolen les seves necessitats, horitzontal i lliurement. Això només és realitzable al pla de la igualtat, permetent la pluralitat, la descentralització; assegurant el respecte, la solidaritat i el recolzament mutu; anul.lant qualsevol amago de poder i autoritarisme, donant pas a l’aplicació de l’acció directa en tots els aspectes de les nostres vides. Es així com els individus assoleixen l’expressió màxima de la seva personalitat i de la seva llibertat.

1º de MAIG – 11h – COTXERES DE SANTS

No concebim la separació entre la lluita i els objectius a aconseguir, d’aquesta manera els mitjans i les metes es confonen. Aquesta és una idea clàssica de l’anarquisme i de l’anarcosindicalisme, de la que neixen les idees d’acció directa i d’autogestió.