desdosona (desdosona) wrote,
desdosona
desdosona

Actes 1 de Maig a Cotxeres, Sants (Barcelona) - CNT

Actes 1 de Maig a Cotxeres - CNT  
 

"PER L'AUTOGESTIÓ DE LES NOSTRES VIDES: DESFEM-NOS DELS INTERMEDIARIS"
Clica la imatge per una versió més gran

Cartel CNT - Autogestión.jpg

Clica la imatge per una versió més gran

cartell.JPG

Salta’t els intermediaris: ¡Autogestió ara!

Des que al 1886 l’Estat assassinà a cinc obrers anarquistes després d’unes manifestacions reivindicatives dutes a terme l’1 de Maig, poques coses han canviat. Sí, la societat ha modificat el seu nivell tecnològic, morfològic i comunicatiu; l’ètica social i política ha estès la democràcia occidental i els seus valors, suposant, segons les seves premisses, l’elevació del status i del nivell de vida (a través del consum massiu) de la majoria dels/les ciutadans/es.
Però la realitat més propera desmenteix aquesta idealització. La mecanització i la reducció de costos en personal es dispara a través de les deslocalitzacions d’empreses, de les diverses reformes laborals o de les hores extres obligatòries (i moltes no remunerades), en pro d’un suposat creixement econòmic que no beneficia sinó que més aviat arruïna a milers de famílies y els seus entorns; la sinistralitat laboral acaba amb la vida de més persones que el terrorisme; les malalties laborals cròniques, moltes invisibles als nostres ulls, afecten a més del 70% de la població. Només uns pocs poden eludir el problema de l’habitatge, així com l’enverinament dels aliments o el deteriorament paulatí dels serveis públics (ensenyament, sanitat, atur, jubilació).
Aquesta oligarquia, la que no pateix sinó que ens sotmet a aquesta esclavitud, mediatitza les nostres vides, situant-se com a gestora i intermediària, regulant les nostres relacions i necessitats: parlem de polítics, buròcrates, empresaris, jutges, sindicats grocs, etc. La seva avantatjosa posició en l’escala social assegura el seu benestar y privilegis que, per a mantenir-se, necessita de l’especulació, la submissió i la misèria que ens deixen, garantida mitjançant la manipulació dels mass media i la llei.
Des de CNT, l’objectiu és ben clar: acabar amb l’organització vertical dels individus, els seus conseqüents abusos de poder y, així, autogestionar les nostres vides.
Entenem com a autogestió totes les opcions d’auto-organitació social i comunitària on les persones mateixes, ja sigui a nivell sindical, cooperatiu, rural, de jubilats, marginats i de qualsevol altre sector social, prenen les decisions que resolen les seves necessitats, horitzontal i lliurement. Això només és realitzable al pla de la igualtat, permetent la pluralitat, la descentralització; assegurant el respecte, la solidaritat i el recolzament mutu; anul.lant qualsevol amago de poder i autoritarisme, donant pas a l’aplicació de l’acció directa en tots els aspectes de les nostres vides. Es així com els individus assoleixen l’expressió màxima de la seva personalitat i de la seva llibertat.

1º de MAIG – 11h – COTXERES DE SANTS

No concebim la separació entre la lluita i els objectius a aconseguir, d’aquesta manera els mitjans i les metes es confonen. Aquesta és una idea clàssica de l’anarquisme i de l’anarcosindicalisme, de la que neixen les idees d’acció directa i d’autogestió.

Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments