?

Log in

No account? Create an account
desdosona
desdosona
...:..::..:: .........:: :.:::: .: :.::.:: . ......:::..:::... .:..::.
Back Viewing 10 - 20 Forward

En el cayuco viajaban 150 personas que partieron de Senegal

EFE | SANTA CRUZ DE TENERIFE

 

La Cruz Roja española indicó ayer que había atendido a un total de 101 personas que viajaban a bordo de una embarcación que naufragó frente a las costas africanas y en la que al parecer partieron desde Senegal un total de 150.
Tres de los rescatados murieron y otras siete personas se encuentran hospitalizadas, según dijo Pedro Florido, delegado de Cruz Roja en Nuadibú, quien dijo desconocer la cifra exacta de las personas que pudieron fallecer durante el viaje.
Anteriormente, fuentes policiales mauritanas habían declarado que murieron un total de 47 personas, que habían sido arrojadas desde la embarcación según iban falleciendo de hambre y frío.
Las fuentes dijeron que la embarcación había estado 19 días en el mar y que su destino era las Islas Canarias.
Todos las personas que viajaban en la embarcación eran hombres y procedían de países subsaharianos, señaló Florido, aunque el responsable de Cruz Roja afirmó que se desconoce exactamente su procedencia.
"Están un poco aturdidos y les preguntas y dicen que sí a cualquier cosa", explicó sobre si habían revelado de qué países procedían, aunque parece que la mayoría son de Senegal, Gambia y Malí. La Cruz Roja presta en estos momentos "ayuda humanitaria, mantas, teléfono para que se comuniquen con sus familiares", dijo Florido,mientras se estaba dando comida caliente a los supervivientes del naufragio.
Por otra parte, un cayuco llegó al muelle de La Estaca en Valverde, El Hierro, a las 12:30 horas de la madrugada de ayer, con 61 personas a bordo, entre las que se encuentran 4 mujeres.
Los inmigrantes llegaron al recinto portuario por sus propios medios y se encuentran en aparente buen estado de salud. Por el momento están en el centro de inmigrantes de la Isla a la espera de prestar declaración, para, posteriormente, ser trasladados al centro de internamiento de Fuerteventura.
Otro cayuco con 55 inmigrantes a bordo, entre los que se encuentran 3 menores, arribó al puerto de Los Cristianos. La patera había sido avistada por la patrullera Río Gallo de la Guardia Civil a unas tres millas de la costa tinerfeña, frente a la localidad de El Médano.

Tocarem el cel,
Ballarem al ritme de la batucada,
Fliparàs amb un combat apassionant..
Quelcom mai vist a Terrassa!!


combat.png
lica la imatge per una versió més gran

Cartell.jpg


Després de l'exit de la darrera asseguda per un habitatge digne a Terrassa... ha arribat el combat final, entre les forces d'especulació malignes i la ciutadania en la cerca per fer efectiu el dret a un habitatge digne!. Un dret recollit a la Constitució i vulnerat repetidament pels representants polítics i les immobiliàries que governen realment la nostra ciutat.

Un dret que s'ha de conquistar, i que assolirem gràcies a les movilitzacions ciutadanes, tal i com s'està produint arreu de l'Estat. Així que... ja saps a qui animaràs? Un combat ple d'emocions i sorpreses, que serà amenitzat per diferents iniciatives culturals de la ciutat, amb espectacles audiovisuals i moltes sorpreses.. que no et pots perdre!!

Dissabte 10 Novembre a les 20 h a la Plaça Vella!
Mira també:
http://supervivienda-terrassa.blogspot.com/

cartell_meeting_point.jpg
ATENCIÓ! La màfia immobiliària torna a reunir-se al Barcelona Meeting Point

Del 6 a l’11 de novembre té lloc l’onzena edició del Barcelona Meeting Point; segons la seva pròpia definició, l’esdeveniment immobiliari més gran d’Europa. En aquest esdeveniment organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona tornarà a trobar-se tot l’espectre d’organitzacions, empreses i administracions involucrades amb l’especulació immobiliària i urbanística: promotores, constructores, immobiliàries, bancs i caixes d’estalvis, un gran nombre d’ajuntaments i grans grups mediàtics. Les diferents lluites en defensa del territori tornen a fer una crida a fer un boicot actiu contra la celebració de la fira immobiliària i continuar teixint xarxes de solidaritat per fer front comú contra l’avanç de la imposició d’un model de vida i desenvolupament ens afecta a tots i totes en barris, viles, pobles i comarques i que ens neguem rotundament a acceptar. Així, demà s'inicia la setmana de lluita en defensa del territori i contra l'especulació amb motiu de la inauguració del Barcelona Meeting Point.

www.aturemelmeetingpoint.info


Un any més, es celebra el Barcelona Meeting Point (BMP), un congrés internacional que compta amb tots els actors del món de la màfia immobiliària. Aquestes empreses, tant privades com públiques, presumeixen dels elevats marges de benefici, les característiques del sector fan que es puguin acumular grans riqueses en un temps relativament curt, en una clara mostra del que podríem anomenar crim organitzat i legal. No sols no amaguen els beneficis astronòmics, sinó que presenten com a equipaments i serveis les grans infraestructures depredadores: autopistes, Tren d’Alta Velocitat (TAV), Molta Alta Tensió (MAT)…

Els grups immobiliaris i les constructores, conjuntament amb les institucions públiques, projecten un model territorial pensat en l’impuls dels negocis empresarials i no en la necessitat de les persones. No els importa qui habita el territori, tot és a la seva disposició per fer-hi negocis, tot està en venda, per ells no som persones sinó mercaderies i els qui ens atrevim a protestar, un obstacle pels seus interessos.

Aquest any pel BMP volem destacar també el Pla de Remodelació de les Cases Barates de Bon Pastor (Sant Andreu) on Patronat de l’Habitatge i Ajuntament de Barcelona, conjuntament amb la constructora Dragados, volen destruir tot un barri de 784 cases per a construir-hi 1000 pisos i 2 gratacels a la vora del riu Besòs. El passat 19 d’octubre 12 furgonetes antidisturbis dels UPAS van executar il·legalment un desallotjament contra 4 famílies (que segueixen a l’espera d’una sentència judicial per la via contencioso-administrativa), que va acabar amb una càrrega policial brutal amb el resultat de més de 10 ferits, entre elles vàries persones d’edat avançada.

Volem recordar que el conflicte veïnal a Bon Pastor no ha acabat, doncs encara queden tres fases més. Defensem les Cases Barates com a llegat obrer i com a patrimoni històric, cultural i social, a més denunciem la intenció de les institucions de destruir un barri i amb una singularitat especial en les relacions comunitàries al carrer. No volem el model de ciutat que ens imposen els polítics.

La manifestació contra el BMP es convoca a plaça Orfila com a referent d’una àrea explotada per part d’institucions públiques i constructores, que volen aprofundir les transformacions urbanístiques i socials al Districte de Sant Andreu (des de Sagrera fins a Torre Baró, passant per Sant Andreu del Palomar, la Trinitat i Bon Pastor).
Les protestes, no obstant, no se centraran al districte de Sant Andreu sinó que volem visibilitzar altres barris en lluita contra la destrucció del territori i l’especulació. Per això, fem una crida a tots els que es sentin afectats o sensibilitzats contra aquest model territorial dominant, a venir a la manifestació amb el seu material de difusió.

Convoquem a la manifestació que tindrà lloc el pròxim dissabte 10 de novembre a les 12 hores a la Plaça Orfila. Porta la teva pancarta!!!
L-1 Sant Andreu


Altres activitats :: http://www.moviments.net/noalplacaufec/meeting/?p=16

De moment,
dilluns 5 de novembre
VILADECANS :: Plataforma Salvem Oliveretes
20h: RODA DE PREMSA a l'Auditori Pablo Picasso de Viladecans (Ptge. Sant Ramon 2)

dimecres 7 de novembre
FORAT DE LA VERGONYA :: Okupantes Bloke Metges
8h (matí): DESAYUNO SOLIDARIO + BICICLETADA EN FRENTE DEL BLOKE METGES
(c/ Metges 16bis, L1 Arc de Triomf, L5 Urquinaona)

VILADECANS :: Plataforma Salvem Oliveretes
19:30h: REUNIÓ INFORMATIVA a l'Auditori Pablo Picasso

dijous 8 de novembre
BON PASTOR :: Asamblea de apoyo al Barrio Bon Pastor
21h: Cenador y Proyección por los vecinos en Resistencia del Barrio de Bon Pastor.
Lloc: CSO PHRP Magdalenas 13-15 metro Urquinaona L1 L4

divendres 9 de novembre
HORTA :: Assemblea de Joves d'Horta - Guinardó
19h: CERCAVILA contra l'especulació des de la Pl. Eivissa (L5 – Horta)

dissabte 10 de novembre
SANT ANDREU
12h: MANIFESTACIÓ CONTRA EL BMP'07
(Plça Orfila, st Andreu - Barcelona // metro: L1 st.andreu i renfe: sant andreu comtal)

TORTOSA :: plataforma en defensa de les terres del sénia
19h PRESENTACIÓ DE LA PLATAFORMA EN DEFENSA DE LES TERRES DEL SÉNIA i explicació de la situació actual del PROJECTE CASTOR a l'Auditori Felip Pedrell de Tortosa

http://www.panxampla.org


També:

Mobilitzacions contra el segon tram d'expropiacions de la Mat
www.nomat.org

La mateixa setmana que hem intuït per la premsa, que darrera de la Mat, hi ha els interessos de França de connectar-se amb nord Àfrica, i col·laborar amb que el Marroc es converteixi en un dels principals productors d'energia nuclear, s'han iniciat noves mobilitzacions, ara contra el segon tram d'expropiacions de la Mat

El diumenge va ser la concentració a Vic. el dia 12 a Brunyola, el 13 a Anglés el 14 a Bescanó, el 19 a Osor,el 20 a Sant Hilari Sacalm i el 21 a Santa Coloma de Farners. D'altres activitats previstes són la rifa d'art contra la mat que serà el proper 13 de novembre i la festa reivindicativa contra la mat serà el 17 de novembre a Palol de Revardit.

/Més info:/ nomat.org

Cinc anys després es reactiva la lluita contra Bracons
El desenvolupament del Pla d'infraestructures al Principat genera lluites i resistències arreu. La construcció de l' Eix Vic - Olot, infraestructura que va suposar la primera crisi al tripartit, torna de nou a escena amb el conflicte per la variant de Sant Esteve d'en Bas. La propera mobilització serà el 10 de novembre, que es farà una cadena humana a la Plana d'en Bas.

Més info:/ www.ecologistes.net i http://www.salvemlesvalls.org>

Això serà la mateixa setmana que es realitzi un taller de presentació de l'Informe de Sostenibilitat de les Comarques Gironines. L'acte serà dijous 8 de novembre a les 19 hores, a Can Oriol Riera,al Veïnat Pibiller,1 de Maçanet de la Selva, /del qual es pot trobar més informació al web del/ Centre per la Sostenibilitat Territorial
.
Mira també:
http://www.aturemelmeetingpoint.info

ATAQUE A LA IZQUIERDA ABERTZALE

La izquierda abertzale "hará esfuerzos" para que el mundo conozca la situación de los mahaikides encarcelados

El mahaikide Karmelo Landa ha asegurado que la izquierda abertzale continuará "haciendo esfuerzos" para que Europa y el mundo conozcan la situación de los mahaikides que "están encarcelados pura y simplemente por defender una propuesta de solución negociada de este conflicto".

03/11/2007 17:50:00

AzkenEzklan.jpg

DONOSTIA-. Karmelo Landa ha acudido a la cárcel de Martutene acompañado por el parlamentario de Flandes Jan Loones y el parlamentario del SNP y miembro de la convención a favor de la independencia de Escocia, Lloyd Quinan, para visitar a Arnaldo Otegi.

Landa ha agradecido la "solidaridad" de los representantes políticos europeos que ya han visitado a Otegi, entre los que se encuentran miembros de Sin Féinn o el senador del Partido de los Verdes Mauro Bulgarelli, y ha afirmado que seguirán haciendo esfuerzos para que en toda Europa y en todo el mundo se pueda mostrar de forma activa la solidaridad con los dirigentes de la izquierda abertzale que están encarcelados pura y simplemente por defender una propuesta de solución negociadora de este conflicto".

El mahaikide ha incidido en que también resulta "inaudito" para cualquier observador europeo que "se penalice no ya solo a los representantes más cualificados de la izquierda abertzale en este proceso de negociación, sino que se penalice también a los responsables políticos e institucionales que de un modo u otro se han manifestado a favor del proceso".

El encarcelamiento de los mahaikides es "insensato"

El parlamentario de Flandes Jan Loones que ha acompañado a Landa en su visita a Otegi ha tildado de "insensato" el arresto del dirigente abertzale y del resto de los mahaikides. "Es una infracción contra todos los derechos de la libertad política y el derecho a la libre expresión", ha remarcado.

Asimismo, ha asegurado que "la solución, como en todo el mundo, viene del diálogo y no del encarcelamiento de los dirigentes", al tiempo que se ha llamado al Gobierno de Zapatero a que "rectifique" y que "cambie de dirección en su actitud".

"Voy a ir a Bruselas para enseñar a todo el mundo cuál es el problema de Euskal Herria y espero que el Gobierno de Zapatero rectifique y que cambie de dirección en su actitud", ha dicho.

 GARA > Idatzia > Eguneko gaiak

SITUACIÓN DE LOS PRESOS POLÍTICOS VASCOS

La cárcel de Puerto-III destaca por el aislamiento extremo

No lleva ni cuatro meses en marcha, pero ya son seis los vascos que han sido destinados a la recién inaugurada cárcel de Puerto-III. Una nueva prisión en la que son sometidos a controles permanentes y restricciones continuas de comunicación. Dos de ellos, Unai Parot e Iñaki Bilbao -hospitalizado por una huelga de hambre y sed- únicamente tienen contacto con los carceleros.

p002_f01_250x140.jpg

Gari MUJIKA-Ramón SOLA

El pasado 7 de junio el ministro español del Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, y la directora general de Instituciones Penitenciarias, Mercedes Gallizo, vendían, mediante un tour ofrecido a los medios gráficos, las buenas instalaciones y las inmejorables condiciones en las que se iba a albergar a más de 500 presos (70 de ellos en aislamiento) en la nueva cárcel gaditana de Puerto-III. Ensalzaron el objetivo de «reinserción social» que dicen tiene la prisión, y destacaron que la creación de esta nueva prisión podría paliar la situación de la población reclusa de Andalucía, ya que en la actualidad 1.800 de sus 13.000 presos cumplen condena fuera de la comunidad autonómica. El objetivo sería, según se difundió entonces, descongestionar cárceles como Puerto-II o Botafuegos. No obstante, la realidad dista mucho, demasiado, del peculiar reality show de Rubalcaba y Gallizo; cuando las cámaras se fueron algunas cuestiones quedaron al descubierto. Por ejemplo, que algunos presos políticos vascos han ido a parar a estos módulos de aislamiento extremo de Puerto-III, que distan nada menos que más de 1.100 kilómetros de sus domicilios. Uno de ellos, el lezamarra Iñaki Bilbao, se ha declarado en huelga de hambre y sed por las condiciones carcelarias y desde el miércoles se encuentra hospitalizado por este motivo.

Según han descrito los presos vascos recluidos en este penal (el tercero levantado en la provincia de Cádiz), el edificio cuenta con un módulo exclusivo para los reos en régimen de aislamiento; el denominado número 15. El módulo tiene a su vez ocho galerías de aislamiento, de las que algunas son destinadas para los incomunicados en régimen cerrado: es decir, sólo mantienen contacto con los carceleros. Con nadie más. Queda únicamente la opción de tratar de comunicarse a gritos, porque incluso salen a patios diferentes, según han denunciado otros presos de esas galerías. Iñaki Bilbao -ahora en el hospital tras haber pasado por la enfemería- y Unai Parot son los dos vascos que están sometidos al citado régimen.

Un preso por galería

Un análisis de las denuncias públicas efectuadas por diferentes presos en los últimos días evidencia que en Puerto-III se está aplicando una fórmula de aislamiento extremo con tintes casi experimentales. El módulo de aislamiento cuenta con ocho galerías, y todas están ocupadas, «pero no te lo pierdas: cada una por un solo preso», explica a un amigo un anarquista allí encerrado, mediante una carta que ha sido difundida por internet. A día de hoy sólo habría en ese módulo ocho presos, tantos como galerías; dos de ellos son Parot y Bilbao, y otro el citado anarquista, que no duda en definir la cárcel como «el Guantánamo español».

Txemari Dorronsoro y Karlos Apeztegia, en cambio, se encuentran encerrados en la misma celda; y Antxon López Ruiz y Juan Lorenzo Lasa Mitxelena, en otra. Pero estar juntos no les exime del duro régimen interno al que les someten los carceleros españoles: Empezando por la mañana y continuando a lo largo del día, los vascos son some- tidos a cacheos mediante raqueta eléctrica, con las manos y haciéndoles pasar por el arco electrónico habitual en los accesos a las prisiones.

Otro aspecto a destacar es que en Puerto-III no se observan mejoras de las condiciones obtenidas en algunas prisiones como consecuencia de las protestas y luchas llevadas a cabo por los prisioneros políticos vascos. A modo de ejemplo, en la nueva cárcel gaditana son obligados a ponerse en pie para el recuento.

Otras de las imposiciones adquieren tintes ciertamente surrealistas. Además de las pocas cosas que les permiten tener en la celda, éstas solo las pueden guardar de dos en dos. Es decir, solo pueden tener dos camisetas, dos libros, dos pares de calcetines... Y esos objetos se reducen a los más elementales; a nada más. Cuentan con un depósito en el que almacenan las pertenencias de cada uno, y que visitan una vez a la semana para coger otras, pero siempre de dos en dos. La mayoría de las pertenencias tienen que ser adquiridas en la propia cárcel.

Cuatro funcionarios en la visita

La energía eléctrica, eso sí, corre a cargo del Estado español. Askatasuna ha denunciado que a los presos se les niega incluso la luz solar, debido a que en todas las celdas de Puerto-III hay instaladas unas chapas metálicas que impiden el paso de luz natural. Afortunadamente, cuenta uno de los presos, en Puerto de Santa María no hace mucho frío, lo que aminora el efecto de la ausencia de los rayos. Esos calabozos, por otra parte, son registrados cada día por los omnipresentes carceleros, que custodian de cuatro en cuatro a los vascos cuando acuden, por ejemplo, a la comunicación con sus abogados.

Las diminutas dimensiones de los patios es otro de los aspectos reseñables de esta prisión, que ha sido presentada por el Gobierno del PSOE poco menos que como un moderno hotel penitenciario. Los patios se encuentran, además, cerrados por redes en la parte superior. En el caso del módulo de aislamiento, su extensión se reduce aproximadamente a nueve pasos de ancho y dieciocho de largo, según explican los presos. Uno de ellos relata irónicamente que «está complicado correr en ellos, aunque no es imposible».

El Colectivo de Presos Políticos Vascos conoce de sobra a la persona que ha sido elegida para llevar las riendas de la cárcel. El director de Puerto-III, Francisco Sanz, lo fue con anterioridad también de las prisiones de Salto del Negro, Puerto-II y Huelva.

 
Fuentes oficiales dicen que Iñaki Bilbao permanece estable pero ha perdido 20 kilos

Iñaki Bilbao Goikoetxea seguía ayer en el hospital de Puerto Real, sin que a lo largo de la jornada se difundieran nuevos datos sobre su estado exacto de salud. Algunos medios definieron su situación como «estable» después de que el miércoles fuera alimentado forzosamente por orden judicial, sin que el preso de Lezama se opusiera a ello según informó Askatasuna.

Fuentes de Instituciones Penitenciarias han elevado hasta los 20 kilos la pérdida de peso experimentada por el prisionero en los nueve días de huelga de hambre y sed que habían transcurrido hasta el miércoles, aunque no hay confirmación de ello desde su entorno. A consecuencia, afirmaron que presentaba una fuerte deshidratación y un padecimiento hepático que hizo que el Juzgado de Vigilancia Penitenciaria determinara su traslado al hospital. Allí, siempre según fuentes oficiales, anteayer fue hidratado y se le comenzó a suministrar alimentación parenteral (por sonda) forzosa. Estas fuentes oficiales confirmaron la información de Askatasuna, que avanzó en la noche del miércoles que aunque el preso no se opuso a ello, dejó claro su intención de continuar con la protesta.

El ministro de Interior español, Alfredo Pérez Rubalcaba, fue interpelado ayer sobre la situación del preso vizcaino en el transcurso de una rueda de prensa convocada en Madrid para hablar de la sentencia sobre el 11-M. Rubalcaba respondió de modo escueto: se limitó a indicar que el Gobierno español tratará a Iñaki Bilbao «como corresponde en un Estado de Derecho que respeta la vida» y en función de lo que vayan decidiendo los tribunales.

El dirigente de EA Rafa Larreina, por su parte, consideró en una entrevista a Radio Nacional de España que «siempre preocupa» una situación como ésta desde un punto de vista humanitario, «aunque muchas veces esos presos no hayan tenido en cuenta esas razones humanitarias», matizó a continuación. Larreina añadió que a partir de ahora «es obligación de un sistema de derecho democrático velar por ese tipo de condiciones que afectan a la salud para que se respeten esos mínimos de dignidad en los que debe desarrollar una persona su enfermedad».

En Lezama, la localidad natal del preso encerrado en Puerto-III, anteayer se realizó una concentración en la que participaron unas 50 personas y se anuncian movilizaciones para los próximos días. Además, por los presos ayer tarde salieron a la calle 45 personas en la Txantrea y 26 en Durango. GARA


  31 oct 2007 06:51:36
Ja podeu llegir L'ACCENT 117 a la web del periòdic o trobar-lo als punts de distribució habituals
LACCENT_117.jpg
"SI LA GENT NO TINGUÉS POR, CADA DIA HI HAURIA DENÚNCIES ALS MOSSOS D'ESQUADRA"
Manuela Díaz és mare d’un pres de més de quaranta que ha passat per diverses presons per culpa de la seva addicció a les drogues. Manuela Díaz és a més president de la Coordinadora contra la Marginació de Cornellà des d’on denuncia de fa anys la situació de violència que pateixen molts presos socials a les presons catalanes. Ella va participar el passat dissabte 20 d’octubre a les Jornades contra la Tortura organitzades per l’ACAT i va explicar una realitat, la carcelària, que l’empresonament del seu fill ha fet que conegués bé. Manuela Díaz assegura que els detinguts en mans dels Mossos d’Esquadra arriben molts cops a la presó després d’haver rebut cops i fins i tot pallisses: “Al meu fill aquest agost el van tornar a detenir i li van clavar una pallissa al mig del carrer; després se’l van emportar arrossegant i per això li van arrencar un tros de pell”. Aquesta mare assegura que “això passa cada dia; si les mares no tinguessin tanta por cada dia hi hauria denúncies contra els Mossos d’Esquadra per la manera com tracten els detinguts”.

MANIFESTACIÓ PER LA LAURA RIERA
La presa política Laura Riera és una dels centenars de catalanes i catalans que els darrers anys han denunciat haver patit tortures els últims anys. Ella va ser detinguda per col·laboració amb ETA i condemnada a 9 anys de presó. En el moment de declarar davant de la jutge de l´Audiència Nacional Teresa de Palacios, aquesta va ignorar les marques que tenia la Laura al cos i a la cara i que evidenciaven que havia estat torturada. Era l’agost de 2001. La denúncia per tortures que va fer va ser arxivada.Actualment Laura Riera compleix condemna a la presó de dones de Wad-Ras a Barcelona. El passat dissabte 27 d’octubre una cinquantena de persones es van manifestar a l’exterior del recinte per demanar-ne la llibertat.

"DES DEL CIM DE LES MUNTANYES EL PAÍS VALENCIÀ ÉS INCREÏBLE!"
El passat 21 d’octubre, els membres del Centre Excursionista de Benicadell de Castelló de Rugat (Vall d’Albaida) desplegaren una pancarta gegant al Mondúver, dins la campanya “Un cim, una estelada”, que des de fa sis anys s’impulsa arreu dels Països Catalans. En aquesta entrevista parlem amb Àlex Orinyana per saber-ne un poc més –del Centre Excursionista, del Poble i també de la comarca.

ELS JOVES PERDEN LA LLENGUA
Un informe sobre el consum mediàtic i cultural dels joves als Països Catalans, realitzat per la Fundació Audiències de la Comunicació i la Cultura (FUNDACC), ha posat de manifest que els joves dels Països Catalans consumeixen menys productes mediàtics en català que els adults, mentre que en general el consum cultural en castellà guanya força en detriment de la nostra llengua.
L´estudi, realitzat a partir de 4.531 entrevistes fetes a joves d´entre catorze i vint-i-cinc anys d´arreu dels Països Catalans, conclou que els joves dediquen més hores als mitjans en castellà que no pas els de la generació anterior.

TROBADA INDIGENISTA
Cinc-cents setanta delegats de seixanta-set pobles, tribus i nacions d´arreu d´Amèrica han acudit a la convocatòria realitzada pel Congrès Nacional Indígena de Mèxic i l‘Exércit Zapatista d’Alliberament Nacional, que ha estat la primera trobada continental mai realitzada pels mateixos indígenes, sense cap mena d´intervenció governamental.


PRINCIPALS PUNTS DE DISTRIBUCIÓ DE L'ACCENT:
Clica la imatge per una versió més gran

LACCENT_distribucio.jpg
Mira també:
http://www.laccent.cat

Critica durament el protagonisme excessiu de l'agressor als mitjans de comunicació

El Col·legi de Periodistes de Catalunya, juntament amb l'Associació de la Premsa de Madrid, han emès un comunicat de condemna del tracte que els mitjans de comunicació estan donant a l'agressió racista a la jove equatoriana, feta el 7 d'octubre, en un vagó de FGC. En el comunicat, les associacions mostren la seva repulsa al protagonisme excessiu de l'agressor en els mitjans, perquè exalta comportaments no només deplorables, sinó que també delictius.

Així mateix, el col·legi critica durament la barreja d'informació i espectacle en diversos mitjans, i s'oposa a la compra d'informacions i entrevistes que se'n fa.

Manifestació de suport a l'equatoriana

Dijous, centenars de manifestants es van aplegar a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per condemnar l'agressió a la noia equatoriana. Un centenar d'entitats, ajuntaments i partits polítics han subscrit el manifest que exigeix contundència contra tot acte racista. Els concentrats també van criticar el tracte informatiu donat per molts mitjans de comunicació a l'agressió i, especialment, a l'agressor.

Informació de vilaweb)

 


 

El documental inglés sobre el periodista Mumia Abu-Jamal recluido en el corredor de la muerte presenta nuevas evidencias a su favor.
InPrisonMyWholeLife.jpg


El trailer del nuevo documental inglés sobre el periodista Mumia Abu-Jamal recluido en el corredor de la muerte, titulado EnPrisión Mi Vida Entera (In Prison my Whole Life), empieza con el personaje central de la película William Francome, explicando que “he sido consciente de Mumia desde que recuerdo. Esto es porque la noche que yo nací, él fue detenido por el asesinato de un policía de Filadelfia. Como mi mamá me recordó una y otra vez, cada cumpleaños mío representaba otro año en prisión para Mumia...Me embarqué en un viaje para conocer el hombre que ha estado en prisión mi vida entera”.
La película de 90 minutos se estrena el 25 de octubre en el Festival de Cine de Londres y Festival de Cine Internacional de Roma. Con el aclamado actor inglés Colin Firth como productor ejecutivo, En Prisión Mi Vida Entera es dirigida por Marc Evans y producida por Livia Firth y Nick Goodwin Self. La película tiene entrevistas con personajes como Alice Walker, Angela Davis, Noam Chomsky, Amy Goodman, Ramona Africa, y los músicos Mos Def, Snoop Dogg y Steve Earle.

Amnistía Internacional, la organización que llegó a la conclusión en un informe anterior que el juicio original de Abu-Jamal en 1982 fue injusto, apoya a este documental como parte de su campaña internacional para abolir la pena de muerte. La directora de Amnesty International UK Kate Allen dice: "Es aterrador que el sistema de justicia estadounidense ha fracasado repetidamente en dirigirse a la horrorosa violación de los derechos fundamentales de Mumia Abu-Jamal a un juicio imparcial”.


En esta entrevista exclusiva en vísperas del estreno, Francome revela por primera vez una de las grandes sorpresas de la película: en ella se destacan las sorprendentes fotos de la escena del crimen del 9 de diciembre de 1981 recién descubiertas por el autor alemán Michael Schiffmann, y publicadas en su nuevo libro . Nunca presentadas al jurado de 1982, estas fotos tomadas por el fotógrafo de prensa Pedro Polakoff "fortalecen las declaraciones de la inocencia de Mumia y de su juicio injusto”, según el columnista para el Black Commentator David A. Love.


Las fotos de Polakoff han estado visibles en el sitio de los Journalists for Mumia desde que el doctor Schiffmann presentó las fotos en mayo, durante la misma semana que el Tribunal Federal de Apelaciones del Tercer Circuito escuchó argumentos con respecto a la justicia o falta de esta en el proceso de 1982 (escuchen el audio de la audiencia). En espera del importante fallo del Tribunal (esperado en cualquier semana) , la red internacional de apoyo de Abu-Jamal ha iniciado un campaña para exigir que los medios principales reconozcan las fotos. Una de ellas será publicada por primera vez en Estados Unidos esta semana en el San Francisco Bay View National Black Newspaper, un periódico que ha reportado anteriormente sobre el caso de Abu-Jamal.


Francome no puede revelar otras de las grandes sorpresas pero dice que “la película contiene entrevistas con personas que por primera vez cuentan sus historias de los eventos de aquella noche y también ofrece nuevas perspectivas y teorías sobre lo que pasó en la calle Locust en 1981. Para aprender más sobre esto, hay que ver la película”.


Hans Bennett: ¿Qué nos puedes decir sobre las fotos de la escena del crimen descubiertas por el autor alemán Michael Schiffmann? y ¿cómo se presentan en tu película?

William Francome: Las fotos del fotógrafo de prensa Pedro Polakoff se destacan en la película; también hay una entrevista con él y otra con Michael Schiffmann, el autor alemán que las encontró.


Desde el principio del proyecto, habíamos estado en contacto con Michael, una de las personas mejor informadas sobre el caso. Él estaba trabajando en su libro Carrera contra la Muerte cuando encontró una foto y se dio cuenta de que no era una sacada por los policías en la escena. De alguna manera, Michael, un investigador impresionante, encontró a Pedro, quien era fotógrafo de prensa en el momento de los disparos del diciembre de 1981. Pedro había llegado a la escena sólo unos minutos después y captó mucho del caos inicial de la escena.


Las fotos son realmente asombrosas porque muestran la falta total del profesionalismo de los policías encargados de conservar la escena del crimen y cualquier evidencia forense que pudiera haber estado ahí. Hay fotos de un policía sosteniendo dos de las armas encontradas en la escena en una mano sin guantes, un acto que obviamente contaminaría las huellas dactilares o el residuo de polvo. Ahí están los policías caminando por la escena. Unas de las fotos también muestran que el sombrero del oficial Faulkner fue cambiado de un lugar a otro. Tal vez soy sólo un aficionado con respecto al mantenimiento de una escena de crimen, pero me parece que estos son graves errores que indican negligencia criminal. También está el asunto de la falta de hoyos de bala en la banqueta. Las fotos deberían indicar la posición de los fragmentos de bala en el cemento para apoyar las historias de los testigos de cargo, pero éste no es el caso.


Hay que ver si la conducta [de los policías] fue intencional o no, pero las fotos pudieron haber ayudado a esclarecer el caso desde el principio. Ahora, 25 años después, todavía hay dudas sobre la evidencia original que no deberían haber sido dejadas sin respuesta durante tanto tiempo. Mientras tanto, hay un hombre en el corredor de la muerte que dice que es inocente. Un cuarto de siglo ha pasado desde que alguien asesinó al policía y muchas personas sienten que el caso nunca ha sido resuelto.


El asunto de las fotos se vuelve aún más importante porque la fiscalía hizo caso omiso de ellas a propósito. Dice Pedro que él habló con unas personas de la fiscalía por teléfono y les contó de las fotos. Se las ofreció para ser utilizadas en el juicio, pero que la fiscalía nunca respondió. Es obvio que sabía que las fotos de la escena del crimen pudieron haber dañado su caso en la corte y por eso se les hizo caso omiso.

HB: ¿Hacia dónde va la película desde aquí? ¿Cuándo será posible verla en Estados Unidos?

WF: La película está para estrenarse en los festivales de cine de Londres y Roma y me complace decir que las entradas a todas las proyecciones están agotadas. Todavía estamos en las etapas tempranas y tenemos que esperar a ver qué pasa siempre y cuando un distribuidor se encargue de ella. Estoy seguro que habrá proyecciones de la película en Estados Unidos dentro de poco tiempo. Fue filmada allí y se trata de temas de importancia para al país, por eso me interesa ver la recepción allí.. Yo soy mitad americano y viví en Nueva York cuando era adolescente. He disfrutado de hacer una película sobre el país en el que crecí y también de observarla como un fuereño.

HB: ¿Por qué sigue siendo tan importante el caso de Mumia después de 25 años?

WF: Creo que el hecho de que el caso de Mumia todavía se debate después de 25 años es en si mismo un asunto crítico. A mí me parece increíble que pudieran mantener a alguien aislado durante un cuarto de siglo con una sentencia de muerte que se cierne sobre él durante todo este tiempo El punto de partida de esta película es que esta situación ha existido durante mi vida entera. El tomar en cuenta todo lo que he hecho y todas mis memorias, me ayuda a ponerla en perspectiva. Ponte a pensar que hacías en 1981 y tal vez tendrá un efecto parecido. Durante este periodo, cientos de personas han sido ejecutadas y todavía hay 3,000 personas en el corredor de la muerte en Estados Unidos. A pesar de que la inocencia de muchas personas fue demostrada después de que las ejecutaron, a pesar de que más de 100 personas han sido exoneradas y liberadas del corredor de la muerte debido a nueva evidencia a su favor, el sistema de condenar gente a muerte en Estados Unidos sigue en operación.
Después de 25 años, tanto las cuestiones de raza como el costo y calidad de representación [en el caso de Mumia] no se han considerado con honestidad. A la vez, los temas por los cuales la pena de muerte se declaró inconstitucional en los años 70 persisten. En fin, mientras haya pena de muerte en Estados Unidos, el caso de Mumia y los de todos los otros inquilinos del corredor de la muerte seguirán siendo significativos. La gente debe de ver esta película porque espera respuestas honestas del sistema de justicia y quiere entender las fallas inherentes en el sistema de la pena de muerte en Estados Unidos.

Si algunas personas no se identifican con la historia de Mumia Abu-Jamal o si no se sienten afectadas por ella, tal vez se pueden relacionar con mi historia. Creo que para muchas personas mi viaje es suficiente. Esta película es la historia de dos vidas que se entrecruzan, en cierto sentido, y espero que llame la atención de gente que hasta ahora no haya mostrado interés en los temas del caso para que salga a buscar más información por su cuenta. Es difícil profundizar en un tema en una película de 90 minutos, pero espero que lo que presentamos aquí sea suficiente para motivar al público a investigar más.

--Hans Bennett es un periodista y co-fundador (junto con el autor alemán Michael Schiffmann) de Periodistas por Mumia Abu-Jamal (Abu-Jamal-News.com).

La ministra d'Afers Estrangers de l'Equador viatja avui a Barcelona

La fiscalia de Barcelona ha ordenat la detenció immediata i l'ingrés a presó provisional de l'agressor de la jove equatoriana en un tren de Ferrocarrils de la Generalitat perquè considera que els fets són molt greus. Aquesta decisió s'ha pres l'endemà que la fiscal de guàrdia no es presentés a la declaració que l'agressor va fer al jutjat de Sant Boi. Com que tampoc no s'havia presentat cap denúncia, Sergi Xavier M. va quedar en llibertat.

Segons que ha explicat la fiscal en cap de Catalunya, Teresa Compte, la fiscal de guàrdia no va anar dissabte al jutjat, perquè el jutge li va dir per telèfon que no calia. A més a més, Compte ha adduït que la fiscalia no va rebre l'atestat policial de l'agressió a la jove equatoriana fins dilluns, és a dir, dos dies després dels fets.

Avui mateix la ministra d’Afers Estrangers equatoriana, María Fernanda Espinosa (a la foto), viatja avui a Barcelona acompanyada de l’ambaixador Nicolás Issa Obando. El govern equatorià emprendrà accions legals i civils, i ha posat a disposició de la família de la menor un equip d'avocats per portar el cas. A més, el president equatorià, Rafael Correa, va trucar ahir la família de la víctima per mostrar-li suport.

D'una altra banda, la consellera d'Acció Social, Carme Capdevila, ha dit que la Generalitat pensava a exercir l'acusació popular contra l'agressor; considera que aquesta agressió va constituir un cas de violència xenòfoba, però també masclista, per la qual cosa la jove rebrà suport psicològic i assessorament de l'Institut Català de la Dona.

(informació de vilaweb)

 


 

Aterrades les cases barates del Bon Pastor, que resisteixen fins al final


El passat divendres s'han desallotjat il·legalment i de manera molt violenta les cases barates del Barri de Bon Pastor de Barcelona. Sense esperar la resolució del contenciós pendent, la policia ha desallotjat violentament: els UPAS han carregat brutalment contra tota persona present, tant veïns i veïnes d'avançada edat (una dona de 60 anys ha rebut cops de porra), com fotògrafs/es, periodistes de televisió, i evidentment, la gent concentrada solidàriament. En total, dues càrregues que han deixat desenes de ferits, alguns amb el cap sagnant. Molta gent ja ha afirmat que interposarà denúncia contra els agents dels UPAS i s'estan recopilant denúncies i parts mèdics

Aquí teniu una extensa crònica del dia del desallotjament: Més info a: Sant Andreu Informa't

D'altra banda, el Barri de la Barceloneta, manté la lluita contra el pla dels ascensors
i així ho han manifestat a la regidora del districte de Ciutat vella.

Finalment, un altre barri s'afegeix a les lluites: el dia 27 trobada veïnal: units per Torre baró

[2. Tres desallotjaments, dues okupacions]
Setmana intensa també en el camp de l'okupació: El dilluns al matí va ser desallotjat el CSO la Ferralla a Girona, sense judici pel mig tot i que l'okupació ja portava 6 mesos. També il·legal es pot considerar el desallotjament del CSO Rabart de Castelldefels, el mateix dilluns, que ja portava 2 anys. I el dimarts, després de un matí de resistència, va ser desallotjat, Ruinamalia al barri de Raval de Barcelona, on hi estava ubicada l'oficina d'okupació que s'ha traslladat de moment, als dimarts de l'Espai Obert
Però les okupacions no s'aturen, i aquesta mateixa setmana hem sabut de dues noves okupacions:
Sala Inferno, nova okupació vora plaça Espanya, que es va fer durant el mes d'agost i que recentment s'ha donat a conèixer; i a Mollerussa, la recent okupació de la casa de la 3a sèquia del Canal del Segre, ha iniciat una recollida de signatures entres els veïns i solidaris per aconseguir mostres de suport.

[3. Dissabte 27: Concentració a Barcelona, contra el protocol d'expulsió d'immigrants ]
Les condicions de vida dels i de les immigrants a l'Estat espanyol poden empitjorar. A la discriminació i al maltractament que significa la falta de papers, les feines precàries i la falta de drets democràtics, poden
afegir-se noves mesures d'aquí a poc temps. El govern espanyol vol imposar a tots els immigrants expulsats un nou "protocol de seguretat" que preveu l'embarcament en avions de totes les persones a expulsar lligades amb "llaços de seguretat", "grillons metàl·lics", "caputxes", "cascs" i "camises de força". Dissabte 27 d'octubre, 12.00 a plaça Sant Jaume Concentració a Barcelona, contra el protocol d'expulsió d'immigrants:
més info: kaosenlared.net

[4. Ponent, Bages, Tarragona, València: Les lluites en defensa del territori, es multipliquen]
Ens fem ressò avui de la Plataforma Prou Sal iniciativa veïnal impulsada des del poble de Sallent (Bages) que s'oposa a l'abocament de residus salins que l'empresa minera Iberpotash realitza a l'entorn de dues poblacions bagenques (Sallent i Súria) i pretén evitar l'agressió al territori (degradació del medi, contaminació de les aigües del riu Llobregat, impacte visual...). Més info: prousal.org.
També informar que el passat dissabte es va celebrar a Gimenells la trobada ecològica “Salvem la Vall de Camarassa” on 9 lluites de defensa del territori, de les comarques de ponent (Aire Net de Alguaire, Alcarràs sense residus, Antirresidus de Puig-vert d’Agramunt, Antiincineradora de Vallfogona de Balaguer, Coordinadora Antiabocador Bosc del Siscar de Oliola, Defensa de la Serra de Bellmunt de Castellserà, Plataforma en Defensa de la Terra de Maldà, Salvem el Baix Segre de La Granja d-Escarp i Segrià Net. Salvem la Vall de Camarasa) es van trobar per establir una agenda comú de lluita i signar el manifest en defensa de les terres de ponent. Contacte: per la defensa de les terres de ponent.
També anunciem que el proper dissabte 27 d'octubre, a les 12 del migdia, hi haurà la tercera cadena humana per Salvar la Platja llarga de Tarragona: i finalment informem que Salvem el cabanyal, de València, intensifica la seva recollida de signatures.

[5. Alerta antirepressiva, a Torredembarra, Vilanova i Vic]
Aquest matí de dia 22, un jove de Torredembarra està sent jutjat per desobediència en un acte de protesta per salvar muntanyans II al ple de l'ajuntament del 22 de juliol.
El 26 d'octubre hi haurà el judici a l'Uri, membre de l'assemblea de joves de Vilanova, que va ser detingut el 5 de maig del 2005 acusat d'injúries a Espanya.
Finalment, informar que un membre del casal independentista de Vic, multat per mobilitzar-se per la llibertat de la Núria.

[6. S'inicia el programa de formació d'ATTAC – Catalunya 2007-2008]
Es tracta de Sessions de formació per una ciutadania activa, gratuïtes i sense subvencions, per a persones amb inquietuds socials. Investigar las claus del poder real, superant la perplexitat davant les noves situacions i desenvolupant solucions imaginatives. Perquè per a canviar el món, no n'hi ha prou amb voler, cal també saber-ne ! La formació es desenvoluparà d'octubre a juliol i el 1er trimestre serà sobre economia, cada dimecres a la tarda.
Programa en pdf: 

[7. Info Usurpa celebra els 500 números, aquesta setmana]
Amb l'excusa de la celebració dels 500 números l'Info Usurpa vol saludar i agrair a tota la gent que fa i que ha fet possible l'Info Usurpa. Un butlletí setmanal que va néixer la primavera del 1996, anomenat Usurpa que algo queda per respondre a la necessitat de crear mitjans d'informació lliures i també a la necessitat d'organització d'un moviment en creixement com era el moviment okupa. Després de desaparèixer ràpidament l'Usurpa va renéixer com Info Usurpa on predominava més l'agenda dels centres socials okupats, casals i ateneus.
més info: Barcelona.indymedia.org i Http://usurpa.squat.net

[8. Jornades violència contra les dones al món, 24 al 26 oct, a la UPF]
Estan emmarcades en tres eixos temàtics:
- Violències contra les dones en situació de conflicte armat (processos de reparació).
- Violències contra les dones en els àmbits laborals (assetjament sexual i violència de gènere).
- Violències contra les dones en l’àmbit de la parella.
Els seus objectius són conèixer els plantejaments teòrics i pràctics que promouen les organitzacions de dones entorn a les violències de gènere.
Més info: pangea.org/epueblos

[9. Censurada la XVII Festa per la independència, a València]
L'Ajuntament de València, ha volgut impedir que la festa organitzada per Maulets al Barri del Carme es pugui celebrar. Els organitzadors han decidit moure-la al barri de Belimaclet, i alhora demanen adhesions a la seva denúncia contra la llibertat d' expressió. Més info: lavanc.com

[10. Noticies Breus]
- Cerai, monta autocars de Barcelona a Còrdova, per assistir a la Trobada “Abriendo puertas hacia un mundo rural vivo” que serà del 1 al 4 de novembre. Aquí podeu descarregar el tríptic informatiu.

- Radio 90 de la Garrotxa celebra els seus 15 anys, encetant la transmissió a través d'Internet:

- S'inaugura el Casal popular de la Seu d'Urgell

- Exposició i Xerrades a Barcelona: 70 aniversari de les col·lectivitzacions a Catalunya

- Crida: Xarxa de biblioteques socials, busca noves biblioteques i llibres

- L'assemblea popular per l'habitatge, de Sant Cugat del Vallés, es presenta en unes jornades del 26 al 28 d'octubre.

- El proper Diumenge 28 d'octubre de 2007, primer Mercat d'Intercanvi de Collbató.

- 3er Fòrum Social d'Osona, sobre l'habitatge: Dissabte 27 d'octubre al Casino de Borgonyà de Vic

- Organitzacions catalanes recullen signatures per una profunda Reforma del Sistema d'Institucions Internacionals; en el que anomenen la “Setmana de la Campanya”

- Nou número d' opcions amb una extensa investigació sobre la pesca:


[11. Webs amb més informacions]
Darrer contrainfos, darrer info usurpa,
Http://www.setmanaridirecta.info, http://www.laccent.cat, Http://barcelona.indymedia.org, Http://valencia.indymedia.org, Http://alacant.indymedia.org, Http://laplana.indymedia.org, Http://www.elsud.org, Http://www.suportponent.net, Http://www.nodo50.org/alestrinx, Http://www.pobleviu.cat, Http://www.llibertat.cat, Http://www.lavanc.com, Http://www.araisempre.cat, Http://www.catnord.catHttp://www.kaosenlared.net, Http://www.liberinfo.netBack Viewing 10 - 20 Forward